Tuinbonen dubbel doppen

Waarom dubbel doppen? 

Iets grotere tuinbonen hebben een grijs velletje dat bitter is en niet zo lekker smaakt. Het is wel eetbaar, dus dubbel doppen is niet noodzakelijk, maar op die manier krijg je veel lekkerdere boontjes die zoet smaken! Daarnaast kleuren de boontjes ook mooi groen in plaats van grijs als je ze dubbel dopt.

En hoe doe je dat dan? 

  • Eerst dop je de tuinbonen door de bonen uit de peul te halen. Dit kan je makkelijk doen door de peul open te scheuren en dan kan je de boontjes er makkelijk uit duwen.

  • Vervolgens ga je de gedopte boontjes zo’n vier minuten koken in gezouten water.

  • Giet de boontjes af en spoel ze direct met koud water zodat ze niet verder garen.

  • Je ziet nu dat het velletje iets grijzer is geworden door ze kort te koken. Dit velletjes kan je nu makkelijk verwijderen en op die manier zijn jouw boontjes dubbel gedopt en klaar voor gebruik!

Previous
Previous

Risotto met tuinbonen en kippendij

Next
Next

Ingemaakte rode bietjes