Risotto met tuinbonen en kippendij
Ingrediënten voor twee personen
400g tuinbonen
Naar keuze: 1 kleine courgette of 1 venkel of 1 portie peultjes
Boter
Ui
Knoflook
150g risottorijst
550ml kippen- of groentebouillon (eventueel zelfgemaakt met een kippenkarkas uit je pakket van BioKip.be)
2 kippendijen van BioKip.be
Parmezaan
Enkele takjes munt
Zout en peper
Instructies
Dop de tuinbonen dubbel (zie onze instructies hiervoor).
Hak de ui en de knoflook in kleine stukken. Snijd de venkel of courgette of maak de peultjes schoon. Hak de munt fijn.
Bak de kippendijen door ze eerst op een hoog vuur enkele minuten langs elke kant aan te braden. Zet daarna een deksel op je pan en laat de dijtjes nog 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Smelt een klontje boter in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak enkele minuten op een middelhoog vuur en voeg dan de risottorijst toe. Laat even meebakken.
Voeg je groente naar keuze toe (de tuinbonen nog niet).
Voeg nu beetje per beetje de bouillon toe. Je kan hiervoor bijvoorbeeld een pollepel gebruiken. Wacht telkens tot al het vocht is opgenomen door de rijst voor je de volgende pollepel bouillon toevoegt. Kruid af met peper en zout.
Wanneer de rijst klaar is, voeg je de tuinbonen en munt toe. Je kan er nog wat geraspte parmezaanse kaas doorroeren. Serveer in een diep bord of een kom. Leg de kippendij erbovenop.
Heb je dit recept gebruikt? Laat ons zeker weten hoe lekker het was en stuur ons zeker een foto van het eindresultaat. Smakelijk!