Pesto van boerenkool
Vorig weekend kwamen er heel wat wandelaars langs Den Tuin ter gelegenheid van de Dag Van De Trage Weg. We voorzagen voor hen onder andere een proevertje van onze zelfgemaakte pesto van boerenkool en walnoten. Het recept wouden we jullie uiteraard niet onthouden. Bij deze ;).
Ingrediënten:
100g boerenkool
60g Grana Padano
1 teentje knoflook
60g walnoten
citroensap
200ml olijfolie
zout
Werkwijze:
Verwijder de nerven uit de boerenkool en was hem. Blancheer de gewassen bladeren daarna ongeveer 3 minuten. Giet af en spoel met koud water. Laat uitlekken en knijp daarna het resterende water eruit. Hak de Grana Padano en de knoflook fijn en meng met de boerenkool, walnoten en 150ml olijfolie in de blender. Maal het mengsel fijn tot een pesto. Voeg eventueel olijfolie toe als het mengsel te droog is. Voeg zout toe naar smaak. Voilá! Je superlekkere pesto is klaar. Ideaal bij pasta. Smakelijk!