Spaghetti met cavolo nero
Cavolo nero. De Italiaanse versie van boerenkool. Zoals alle kolen bevat ook deze groente een heel aantal antioxidanten. Lekker en gezond dus. Maar wat doe je nu juist met deze groente? Je bereidt ze op z’n Italiaans natuurlijk! Met look, olijfolie en zwarte peper. Spaghetti con il cavolo nero. Gemakkelijk te bereiden, superlekker en smaakvol!
Ingrediënten voor twee personen:
Bussel cavolo nero (verwijder de nerf en snij in slierten)
Ajuin
2 teentjes look
250g spaghetti (of een andere pasta)
Chillivlokken
Zout
Zwarte peper
Werkwijze:
Kook de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Hou een beetje van het kookvocht bij.
Verhit in een grote koeken- of wokpan de olijfolie op een middelhoog vuur. Bak de ajuin tot hij glazig wordt. Voeg daarna de look en de chillivlokken toe.
Voeg de cavolo nero toe en bak deze enkele minuten mee tot hij gaar is.
Zet het vuur af en voeg de pasta en een beetje van het kookvocht toe en roer het geheel. Het kookvocht bindt zich met de olijfolie tot een romig sausje dat goed blijft plakken aan de pasta. Kruid af naar smaak met zwarte peper en eventueel zout.
Afwerken kan je doen met feta, parmezaan, amandelen, walnoten, pijnboompitten,…. Heb je graag een stukje vlees? Dan kan je eventueel stukjes kip of spek toevoegen. Die bak je dan best mee met de ajuin.