Pasta met prei, spinazie en pesto

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 ui of sjalot

  • 1 stengel prei

  • 50g parmezaanse kaas

  • 80g groene pesto

  • 2 tenen knoflook

  • 250g pasta 

  • 200g spinazie

  • olijfolie

  • peper & zout

Instructies:

  • Kook de pasta beetgaar en giet af. Hou een beetje van het kookvocht bij.

  • Snipper de ui en de knoflook. Snijd de prei in ringen. Hak de spinazie grof.

  • Rasp de parmezaanse kaas.

  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg eerst de ui toe, even later de knoflook. Laat enkele minuten bakken tot de ui glazig wordt. 

  • Voeg de preiringen toe. Laat even bakken op middelhoog vuur. Voeg dan een klein beetje water toe, verlaag de temperatuur, zet een deksel op de pan en laat enkele minuten sudderen. 

  • Voeg de spinazie toe en meng tot de spinazie geslonken is. 

  • Voeg nu de pesto, pasta, een deel van de parmezaanse kaas en een klein beetje kookvocht van de pasta toe, meng alles goed onder elkaar. Het kookvocht van de pasta zal er voor zorgen dat er een sausje ontstaat dat goed aan de pasta kleeft. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe. 

  • Kruid af met peper en zout. 

  • Serveer met de rest van de parmezaanse kaas.

Heb je dit recept gebruikt? Laat ons zeker weten hoe lekker het was en stuur ons eventueel een foto van het eindresultaat. Smakelijk!

Previous
Previous

Worteltjes, raapjes en jonge ui uit de oven

Next
Next

Krokante ‘smashed’ spruitjes