Worteltjes, raapjes en jonge ui uit de oven
Ingrediënten
Bussel parijse worteltjes
Bussel raapjes
2 jonge uien
Jonge look
Rozemarijn
Olijfolie
Peper en zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwijder het loof van de worteltjes (of laat er een klein beetje loof aan voor een mooie presentatie), verwijder het loof van de raapjes, de jonge ui en de jonge look (het loof van de ui en de look kan je nog gebruiken in een ander gerecht dus smijt dit niet weg).
Snijdt de worteltjes, raapjes, ui en look in stukken die allemaal ongeveer even groot zijn en afhankelijk van hoe snel je wilt dat de groentjes gaar zijn. Persoonlijk laat ik de worteltjes volledig, gewoon omdat ik dit mooi vind, maar dit zorgt er wel voor dat ze langer in de oven moeten.
Schik de groentjes in een ovenschaal en voeg een goede hoeveelheid olijfolie, zout en peper toe. Meng het geheel zodat alles goed bedekt is met een laagje olijfolie. Voeg een aantal takjes rozemarijn toe.
Laat minstens 25 minuten garen in de oven, afhankelijk van de grootte van de groenten. Als ik de worteltjes volledig laat heeft het geheel minstens 45 minuten nodig om volledig te garen. Proef regelmatig. De groenten mogen knapperig zijn langs buiten en zacht langs binnen.
Heb je dit recept gebruikt? Laat ons zeker weten hoe lekker het was en stuur ons eventueel een foto van het eindresultaat. Smakelijk!