Courgettesalade met venkel, haloumi en linzen

Probeerde je al eens rauwe courgette? Voor mij was het eigenlijk ook nieuw, tot Selly deze week een aantal recepten voorstelde met rauwe courgette. Voor deze salade laat je de courgette even staan met zout waardoor hij al wat zachter wordt. De combinatie met venkel maakt van deze maaltijdsalade een zomerse lekkernij!

Ingrediënten voor twee personen:

  • 2 courgettes

  • 1 venkel

  • 200g stevige linzen (bijvoorbeeld du puy)

  • 50g rozijnen

  • 400g haloumi

  • Olijfolie

  • Oud brood

  • 2 tenen knoflook

  • Oregano

  • Peper & zout

  • 2 el appelazijn

  • 1 tl mosterd

  • 1tl honing

  • 1 el anijszaadjes

Instructies:

  • Snijd de courgette en de venkel in flinterdunne schijfjes; gebruik daarvoor best een mandoline. Meng de groenten met een flinke snuif zout en zet opzij.

  • Kook de linzen in een half uur gaar. Giet de gare linzen af.

  • Snijd een aantal sneden oud brood in blokjes. Pers de knoflook uit. Meng het brood, een goede scheut olijfolie, de oregano en de knoflook. Leg op een bakplaat en laat 10min bakken in een voorverwarmde oven van 200°C.

  • Maak een vinaigrette van 4 el olijfolie, de appelazijn, mosterd, honing en anijszaadjes. Breng op smaak met peper en zout.

  • Snijd de haloumi in reepjes van een halve centimeter dik. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de haloumi.

  • Meng alles in een grote mengkom, kruid eventueel af met peper en zout. Smakelijk!

Heb je dit recept gebruikt? Laat ons weten hoe lekker het was en stuur ons een foto van het eindresultaat. Smakelijk!

Previous
Previous

Spiekbriefje koolrabi

Next
Next

Peultjes in de wok