Spiekbriefje koolrabi

Wanneer

Van mei tot en met oktober.

Bewaring

Koolrabi kan je bewaren in de groentelade van je koelkast of in een koele kelder. Koolrabi is minder geschikt om in te vriezen.

Bereiding

Koolrabi hoef je niet per se te schillen al kan de schil wel vrij vezelig zijn qua textuur. De plek waar de wortel zat kan je best wel verwijderen, die is zeer stroef en vezelig.

Onze favoriete manier om koolrabi te eten is rauw in heel dunne reepjes gesneden met een appeltje, ook in dunne reepjes.

Voor een salade snijd je koolrabi in dunne schijfjes met een mandoline. Breng op smaak met versnipperde sjalotjes, munt en rode wijnazijn. Laat een uurtje marineren.

Snijd de koolrabi in blokjes en stoof of blancheer hem, serveer met bijvoorbeeld een witte saus. Op deze manier komt de koolsmaak heel erg naar voren.

In dunne reepjes kan koolrabi, samen met andere groenten, zoals bijvoorbeeld geblancheerde peultjes, mee in de wok met wat rijst of noedels.

Heb je het graag wat zoeter? Rooster hem dan in kleine blokjes in de oven. Zo behoudt de koolrabi zijn stevige beet maar wordt hij zachter van smaak.

Wat we zelf ook heel graag klaarmaken met koolrabi is soep, zeker met wat room!

Kruidige partners

Azijn, bieslook, honing, kerrie, knoflook, komijn, koriander, kwark, mierikswortel, mosterd, munt, rode biet, sesamzaad, sojasaus, yoghurt.

Partners in crime

Aardbei, appel, bessen, komkommer, peer, prei, raapjes, radijsjes, rode biet, rode kool, groene kool, sinaasappel, spinazie, ui, warmoes, witte kool, wortel.

Previous
Previous

Chutney van courgette

Next
Next

Courgettesalade met venkel, haloumi en linzen