Peultjes in de wok
Het seizoen van de peultjes is weer van start gegaan op Den Tuin! Peultjes zijn supereenvoudig om klaar te maken. Ik gooide ze deze week in mijn wokpan samen met nog een aantal groentjes uit Den Tuin.
Ingrediënten voor twee personen:
1 zakje peultjes
Jonge ui
Verse knoflook
1 bussel worteltjes
Enkele raapjes
Lente ui
Sojasaus
Esdoornsiroop
Stukje gember
1el gemalen koriander
1el chillivlokken
Kokosolie
250g noedels
Instructies:
Maak de peultjes schoon; verwijder telkens de boven- en onderkant. Normaal zitten er geen taaie draadjes in onze peultjes, al kan het soms wel voorkomen in de iets grotere peultjes. Het draadje komt dan wel makkelijk mee wanneer je de boven- en onderkant verwijdert.
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Blancheer de peultjes enkele minuten. Giet af in een vergiet. Zet opzij.
Kook de noedels volgens de instructies op het pakje. Giet af en spoel met koud water (dit zorgt ervoor dat de noedels niet aan elkaar gaan plakken). Zet opzij.
Hak ondertussen de jonge ui, verse knoflook, het wit van de lente ui (het groen kan je gebruiken als afwerking) en de worteltjes in grove stukken. Hak de gember in kleine stukjes.
Verwarm een eetlepel kokosolie in een wokpan (of in een grote pan).
Voeg de ui, knoflook, gember, koriander en chillivlokken toe aan de wokpan en laat enkele minuten bakken.
Voeg de worteltjes toe, laat enkele minuten meebakken.
Voeg nu de peultjes toe en laat ook enkele minuten meebakken.
Wanneer je groentjes zo goed als gaar zijn kan je de noedels toevoegen. Roer het geheel goed door elkaar en laat nog een minuutje bakken. Zet nu het vuur af en voeg een scheut sojasaus en esdoornsiroop toe naar smaak. Je kan eventueel ook nog een scheut sesamolie toevoegen. Roer het geheel goed door elkaar zodat het sausje alles bedekt.
Ik serveerde de noedels en groentjes met wat gebakken kippengehakt gekruid met gember, koriander en chilli. Op het einde voegde ik ook wat sojasaus en esdoornsiroop toe.
Werk af met het groen van de lente ui en eventueel wat (geroosterde) sesamzaadjes.
Heb je dit recept gebruikt? Laat ons weten hoe lekker het was en stuur ons een foto van het eindresultaat. Smakelijk!