Rozemarijnpatatjes

De nieuwe patatjes zijn er! In ons eerlijk winkeltje vind je al Charlottes, binnenkort hebben we ook Alouette (rode) en Carolus (bloemige) aardappelen. Probeerde je al eens aardappels met rozemarijn in de oven? Simpel en lekker!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500g aardappelen

  • 2 tenen knoflook

  • Olijfolie

  • Enkele takjes rozemarijn (vraag gerust naar een paar takjes en we knippen ze vers af voor jou)

  • Takje tijm

  • Zout en peper

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Pel en pers de knoflook. Hak een deel van de rozemarijn fijn. Meng in een kom een goede scheut olijfolie, peper, zout, de fijngehakte rozemarijn en de knoflook.

  • Kuis de aardappelen en snij ze eventueel in kleinere blokjes of wedges. Schillen hoeft niet. Verspreid de aardappels over een bakplaat en verdeel er de kruidenolieolie over. Leg nog een aantal takjes rozemarijn en het takje tijm op de aardappelen.

  • Bak de aardappelen ongeveer 30 minuten in de oven. Test regelmatig of de aardappelen al gaar zijn door er met een vork in te prikken.

Heb je dit recept gebruikt? Laat ons weten hoe lekker het was en stuur ons een foto van het eindresultaat. Smakelijk!

Previous
Previous

Courgette met parmezaan

Next
Next

Chutney van courgette