Boerenkoolsoep

We merken dat er heel wat mensen zijn die niet goed weten wat ze nu juist met boerenkool moeten aanvangen. Boerenkool is nochtans een echte superfood en bovendien ik-weet-nie-hoe lekker! Hierbij een simpel, maar zeer smakelijk recept voor een heerlijke soep, perfect voor op koude dagen. Dit recept is geschikt voor 2 á 3 personen.

Ingrediënten

  • ajuin

  • 2 teentjes knoflook

  • 1,5 l groentebouillon

  • zout & peper

  • 250g boerenkool


Werkwijze

  1. Versnipper de ajuin en de knoflook. Verwijder de nerf uit de boerenkoolbladeren.

  2. Fruit de ajuin en de knoflook en een snuifje zout in een beetje boter of olijfolie.

  3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

  4. Voeg de boerenkool toe en laat 10 minuutjes zachtjes koken.

  5. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer. Kruid naar smaak met peper en zout.

  6. Garneer de soep eventueel met gebakken spek en geraspte geitenkaas.

  7. Smakelijk!

Previous
Previous

Chinese kool in de wok